Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον Μανιτάκη το μπαλάκι των απολύσεων

Ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, με την τρόικα, καθώς στο επίκεντρο θα τεθεί το ζήτημα της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα, ενώ θα αναφερθεί στην ολοκλήρωση εντός της εβδομάδας των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, αλλά και στην έναρξη αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου.

Τόσο ο κ. Μανιτάκης , όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς ο δημόσιος τομέας έχει ήδη μειωθεί κατά 75.000 άτομα.

Στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα τέθηκαν επιγραμματικά και χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση οκτώ θεματικοί άξονες, με κυριότερο τα διαρθρωτικά ορόσημα του Μαρτίου, που είναι η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το ζήτημα με τη διοικητική μεταρρύθμιση. Το ζήτημα αυτό έχει τρεις διαστάσεις τις αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, τις περίπου 60.000 υπαλλήλους που επηρεάζονται από τις αλλαγές αυτές αλλά και τις αποφάσεις για την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις έως το τέλος του 2014.

 

By