Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον Μαυραγάνη οι οδηγοί φορτηγών

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη είχε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας.

 

Του Χρυσόστομου Τσούφη

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

 

 Οι Αυτοκινητιστές έθεσαν υπ” όψιν του κ. Μαυραγάνη μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν με κυρίαρχο το ωράριο λειτουργίας των τελωνείων αλλά και την καταγραφή στο Διακρατικό σύστημα διαμετακόμισης TIR.

H ΟΦΑΕ ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού γιατί ενώ ο νόμος προβλέπει ότι για την προστασία του εμπορίου, είναι δυνατόν οι υπηρεσίες να λειτουργούν και εκτός των εργάσιμων ημερών και ωρών, καθώς και να γίνεται η διαδικασία έναρξης TIR σε καθορισμένους συνοριακούς τελωνειακούς χώρους εξόδου των εμπορευμάτων από τη χώρα, κάτι τέτοιο μόνο στην Ελλάδα δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει ανταγωνιστικότητα έναντι των ξένων.

Οι αυτοκινητιστές τόνισαν ακόμη ότι είναι απαράδεκτο φορτηγά ξένων χωρών να έχουν την δυνατότητα εφοδιασμού αφορολόγητου πετρελαίου από την Ελλάδα κατά την έξοδό τους από την χώρα μας, ενώ απαγορεύεται ο εφοδιασμός αφορολόγητου πετρελαίου για τους Έλληνες αυτοκινητιστές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Άλλα αιτήματα περιλαμβάνουν να μην καθορίζεται η τιμή για την χορήγηση αδειών TIR από το κράτος και να απαλειφθούν οι διατάξεις που επιβάλλουν στην ΟΦΑΕ την κατάθεση τραπεζικής εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ και την τήρηση ως αποθεματικού 20% επί των πωλήσεων TIR.

 

[space size=»30″]

 

By