Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: «Άθλος» η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας

Αισιόδοξος ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας, εμφανίστηκε στη βουλή ο Γ. Στουρνάρας, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων άθλο άνευ προηγουμένου την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας

stournaras 2
Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ξεπεράστηκαν όσοι επένδυαν στην καταστροφή και το φόβο και επεσήμανε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται πράξη.

«Ένα μέρος από το πλεόνασμα πηγαίνει στην ανακούφιση των συμπολιτών μας, ενώ η Ελλάδα ανακτά την αξιοπιστία της στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», είπε και πρόσθεσε πως η συνέπεια της κυβέρνησης λειτουργεί αποστομωτικά για εκείνους που επέλεξαν τον δρόμο της απόλυτης άρνησης και της μεμψιμοιρίας.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών πιβεβαίωσε την επιστολή του Χοακίν Αλμούνια για τις τράπεζες και σημείωσε ότι θα την καταθέσει αύριο στην Ολομέλεια.

Εξάλλου, ευχήθηκε ότι τα 11 δισ. ευρώ που είναι στο ΤΧΣ να παραμείνουν εκεί,  ώστε αργότερα όταν ξεπεραστεί το θέμα των τραπεζών, να χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθεί μέρος του δημοσίου χρέους.

By