Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη λήψη μέτρων κατά της φοροδιαφυγής

StournarasΔίνεται η δυνατότητα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ανταλλαγής και χρήσης πληροφοριών σε φορολογικά θέματα, σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα

της Όλγας Παναγιωτίδου  

Με την θετική ψήφο της ΔΗΜΑΡ, η οποία αν και αποχώρησε από την κυβέρνηση, επέλεξε να στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που την βρίσκουν σύμφωνη, «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην ενσωμάτωση οδηγίας για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα φορολογικής διοίκησης και ελέγχου.

Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψήφισε ωστόσο μια σειρά άρθρων, όπως αυτό για τον περιορισμό του επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Γ. Στουρνάρας στην τοποθέτησή του αφού ενέταξε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές στις υπεύθυνες δυνάμεις της χώρας, επεσήμανε πως  με τις διατάξεις του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική φορολογική διοίκηση, ανταλλαγής και χρήσης πληροφοριών σε φορολογικά θέματα, ενώ υπάρχουν και ρυθμίσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες στην ελληνική οικονομία, «που θα εγγυώνται ασφάλεια, εμπιστοσύνη και διαφάνεια».

Σε ότι αφορά στην θεσμοθέτηση του μητρώου των τραπεζικών λογαριασμών, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι μπαίνει ένα τέλος στις καθυστερήσεις και τα εμπόδια στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, επιτρέποντας τη διασύνδεση των φορολογικών υπηρεσιών με τις τράπεζες.

Ο Γ. Στουρνάρας απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ακαταδίωκτο της γνώμης των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, διερωτήθηκε ποια είναι η άποψη εκείνων που διαφωνούν, λέγοντας: «Όσοι διαφωνείτε με τη διάταξη αυτή τι ισχυρίζεστε; Ότι πρέπει το κάθε μέλος του ΝΣΚ να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη γνώμη του και μόνο; Ότι η επιστημονική άποψη πρέπει να διαμορφώνεται με τη δαμόκλειο σπάθη μίας δίωξης που επικρέμεται;».

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By