Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Κίνδυνος η προσπάθεια να μετατραπεί σε αποτυχία

Τί δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε

STOURNARASΣτην «χρυσή τομή» μεταξύ της δημοσιονομικής προσαρμογής και της οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωσή του με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του γερμανού ομολόγου του Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως τόνισε «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης. Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία».

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χαιρέτησε την επίσκεψη του Βολφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, κατά τις συζητήσεις τους, εθίγησαν όλα τα θέματα, όπως το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό τομέα.

Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συμφωνίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By