Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας κόντρα σε προβλέψεις εταίρων και δανειστών

«Μπορεί να αποφύγουμε το δημοσιονομικό κενό»

StournarasΣε αντίθεση με τις τελευταίες προβλέψεις των ευρωπαίων δανειστών, ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ΑΕΠ της ή 4 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-2016, ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι βάσει των προβλέψεων της Αθήνας, όπως αυτές θα επικαιροποιηθούν το φθινόπωρο, δεν θα υπάρξει τέτοιο κενό.

Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016 και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος να είναι μικρότερη του αναμενομένου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Βλέπει πολιτικό κίνδυνο

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και σημείωσε ότι ο οικονομικός κίνδυνος έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών εντόπισε τον κίνδυνο κόπωσης, που συνοδεύει το πρόγραμμα λιτότητας «Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών» είπε.

«Οι βουλευτές απλώς αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Εάν το πιστέψουν, θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα απαραίτητα μέτρα που απομένουν. Εάν δεν (σσ. το πιστέψουν), δεν πρόκειται (σσ. να τα ψηφίσουν) Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με το Reuters.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By