Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Μέχρι την επιστροφή της τρόικας θα είμαστε έτοιμοι

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Οι κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην Ευρώπη για την κυπριακή οικονομία και τα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Οικονομικών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε: «Με την απόφαση που λάβαμε στην τηλεδιάσκεψη δώσαμε περισσότερη ευελιξία στην Κύπρο, για να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις» και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο εξαγοράς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να γίνει μετά την απόφαση της κυπριακής Βουλής.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για λόγους «οικονομικού ρεαλισμού», ενώ σημείωσε πως οι όποιες εκκρεμότητες στα θέματα του δημοσίου θα λυθούν έγκαιρα. «Μέχρι την επιστροφή της τρόικας, τον Απρίλιο, θα είμαστε έτοιμοι» ξεκαθάρισε κ. Στουρνάρας.

 

 

By