Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: «Οι πρόθυμοι ηλίθιοι» δεν θέλουν να σωθούμε

Για αυτούς που σορτάρουν το ευρώ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Στην εκτίμηση ότι «βγαίνει ο λογαριασμός» για την ελληνική οικονομία προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα.

«Βγαίνει ο λογαριασμός, το πιστεύω βαθύτατα από την καρδιά μου, έχουμε καλύψει πάνω από τα 2/3 των υποχρεώσεων μας», είπε και πρόσθεσε πως από πλευράς ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών έχουμε καλύψει όλη την απόσταση, ενώ από πλευράς εξισορρόπησης της οικονομίας έχουν γίνει τεράστια βήματα από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να πιστέψουν όλοι ότι θα σωθεί η χώρα και άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων εκείνων που δεν θέλουν να σωθεί η χώρα. «Ποιοι θέλουν να σωθεί η χώρα και να βγει ο λογαριασμός; Οι υγιείς δυνάμεις όλου του κόσμου και γι΄ αυτό έχουμε πάρει 240 δις δάνειο με χαμηλό επιτόκιο», υπογράμμισε και κατέδειξε ποιοι είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν την σωτηρία της χώρας: «Όλοι αυτοί που σορτάρουν το ευρώ και τα ομόλογα των χωρών του ευρώ, επίσης, μη ξεχνάμε τη ρήση του Λένιν «οι πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι δεν θέλουν να σωθούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα εάν πληρώνουν μόνον οι φτωχοί, αναφέρθηκε στους επώνυμους που έχουν μπει φυλακή για χρέη στο δημόσιο –«λυπάμαι, αλλά έτσι είναι», είπε- και αφού ανέφερε ότι υπάρχουν 18.000 off shore εταιρίες, δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο στον χώρο αυτό.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By