Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την έξοδο από την Ευρωζώνη

Βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο ΥΠΟΙΚ

Stournaras Vouli

«Δεν έχω χρόνο για επικοινωνιακή διαχείριση και να είμαι αρεστός, είμαι εδώ για να βοηθήσω τον τόπο και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των δύο αρχηγών», ανέφερε από το βήμα της βουλής ο Γ. Στουρνάρας και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε όλες αυτές τις ημέρες, είπε πως την θεωρεί καλόπιστη και την λαμβάνει υπόψη του.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το 2013 έτος σταθμό για την πορεία του τόπου και τόνισε ότι η χώρα έχει διανύσει το 80% της απόστασης για να γίνει το χρέος βιώσιμο. «Υπάρχει ελπίδα ότι τα δύσκολα πέρασαν, δεν είμαστε στην κορυφή του βουνού, όμως η οικονομία εξέπληξε θετικά», είπε και απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση υπακούει και δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα, είπε πως εάν είχαν συναινέσει θα έπρεπε να είχαν δεχθεί το δημοσιονομικό κενό 2,9 δις, λαμβάνοντας νέα οριζόντια μέτρα.

Εξαπέλυσε παράλληλα, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε από το βήμα της βουλής είναι εφιαλτικό με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα. «Ο κ. Αλ. Τσίπρας έγινε μάντης κακών», είπε.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By