Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: «Προσπαθούμε να τελειώσουμε» τη συμφωνία

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικα, που προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για τα καυτά θέματα

stournaras-tomsen622-414_160314

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 4 το απόγευμα, το νέο ραντεβού τρόικας και οικονομικού επιτελείου. Οι συζητήσεις είχαν διακοπεί, προσωρινά, για δύο ώρες.

Ανοιχτά παραμένουν τέσσερα «καυτά» θέματα, τα οποία εμπόδισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την επίτευξη συμφωνίας. Αφορούν τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τον καθορισμό ποσοτικού στόχου απολύσεων για το 2015 στο Δημόσιο αλλά και θέματα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ όπως το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γ. Στουρνάρα και Χρ. Σταϊκούρα, εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει, σε δήλωσή του, την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, χωρίς όμως να θέλει να δεσμευτεί για το πότε αυτές θα καταλήξουν οριστικά.

«Έχουμε φτάσει κοντά, προσπαθούμε να τελειώσουμε», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου, προσθέτοντας πάντως ότι δεν γνωρίζει αν οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Ι. Βρούτσης για τη συνάντηση με την τρόικα

Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να μετάσχει στην εν εξελίξει συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ανοικτό μέτωπο στο υπουργείο Εργασίας παραμένει η απαίτηση της τρόικας για νομοθετική ρύθμιση για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

By