Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: Πρώτα θα μπούμε στην ΕΡΤ και μετά θα πληρώσουμε

Διευκρινίσεις του υπ. Οικονομικών για τις αποζημιώσεις

Stournaras

Την αποχώρηση των εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ζήτησε εμμέσως -για μια ακόμα φορά- ο υπουργός Οικονομικών ενώ έδινε στη Βουλή διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των 2.656 απολυμένων εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Κοινώς είπε «αν δεν φύγετε δεν θα εξοφληθείτε».

Συγκεκριμένα, και αφού υπενθύμισε ότι την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης, είπε ότι η συνολική αποζημίωση θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία».

Στελέχη του υπ. Οικονομικών πάντως σχολιάζουν στο TP ότι δεν πρόκειται για εκβιαστική κίνηση αλλά πρακτικό ζήτημα καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων ώστε να καθοριστεί το σύνολο των αποζημιώσεων.

Για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και για τη δημιουργία του νέου φορέα.

Ανέφερε ακόμα ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών που έχει οριστεί ως νομικός διάδοχος της ΕΡΤ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By