Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στουρνάρας: Σε ισχύ το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από το 2014

Εντός του έτους η ΚΥΑ με τα κριτήρια για τους δικαιούχους

STOURNARASΑπό τις αρχές του επόμενου έτους θα τεθεί σε λειτουργία το πιλοτικό πρόγραμμα ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος για τη στήριξη ατόμων και νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Τα καθορισμένα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι θα αναφέρονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στο 2013, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Τα παιδιά είναι εκείνα που στην Ελλάδα κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της φτώχειας ή και του κοινωνικού αποκλεισμού» επισημαίνεται σε έγγραφο του υπουργού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας, «σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία έτους 2011 της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, οι δείκτες στο πεδίο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζουν εξαιρετικά δυσμενή εικόνα για την Ελλάδα, τόσο σε σύγκριση με παλαιότερα έτη, όσο και σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και τον μέσο όρο της ευρωζώνης των 17 κρατών-μελών, δεδομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης». Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προσθέτει ότι «μεγάλο μερίδιο στον κίνδυνο φτώχειας ή και κοινωνικού αποκλεισμού κατέχουν από άποψη ηλικιακής κατηγορίας τα παιδιά, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 30,4% το 2011 από 28,7% το 2010».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By