Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Στουρνάρας προς ΣΥΡΙΖΑ: «Κολυμπάτε» σε αχαρτογράφητα νερά

Βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών

 

vouliΑπόλυτα πεπεισμένος ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι ο σωστός, εμφανίστηκε στην ομιλία του στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τι δυσκολίες του λαού μέσα στη μεγάλη κρίση και είμαι απόλυτος πεπεισμένος ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός, η προσπάθεια μας φέρνει αποτελέσματα, όπως η σημερινή μείωση του ΦΠΑ και η ανταπόκριση της στη αγορά θα φέρει και την επιτυχία», επεσήμανε ο Γ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να συνδυαστεί η δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη και για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα εργαλεία της κυβέρνησης είναι στραμμένα σε αυτό τον συνδυασμό, καθώς είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η προσπάθεια που γίνεται προκαλεί αναπόφευκτα επώδυνες και μεγάλες ανατροπές στην κοινωνία των πολιτών και αναρωτήθηκε που είναι οι εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες που στοιχημάτιζαν την έξοδο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ. Απευθυνόμενος μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι κινείται πάνω σε αχαρτογράφητα νερά και κάλεσε τους βουλευτές του να απαντήσουν εάν είναι με τον Ρουμπινί ή με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

«Το πρόγραμμα πάει μια χαρά και απόδειξη ότι καταβάλλονται οι δόσεις», ανέφερε και εξέφρασε την λύπη του για φίλους και συναδέλφους που έχουν διατελέσει υπουργοί και τηρούν απαξιωτική στάση για ότι έχει πετύχει η χώρα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By