Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει η τρόικα

Ο νέος γύρος επαφών με την τρόικα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

stournaras-570-800x408

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, οσον αφορα στην πιθανή εμπλοκή της κ.Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

Κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησης προανήγγειλε ο Βενιζέλος

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε τη δημιουργία κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και άσκησε δριμεία κριτική κατά εκείνων που αναπαράγουν ανακριβή δυσμενή για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Στο κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης θα μετέχουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον πρωθυπουργό, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας» διευκρίνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να περάσει τη σωστή εικόνα. «Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση» συνέχισε.

«Είναι ανόητοι, είτε λειτουργούν με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Οι έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι μεγάλες και κάποιοι ερεθίζονται όταν τους λέμε ότι κανένας Ευρωπαίος δεν έχει πληρώσει χρήματα για την Ελλάδα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By