Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στους ΑΝΕΛ εντάσσεται ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

2ANEL

Την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος μετά τη λήξη της θερινής κοινοβουλευτικής περιόδου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, γνωστοποίησε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης και συνεπώς να προκύψουν εκλογές, ενώ μπορεί να επανακαθορίσει τη στάση του μόνο αν στη χώρα επικρατούν «ακραίες συνθήκες» όπως π.χ. «εάν δεχθεί η Ελλάδα επίθεση από ξένη χώρα».

Επιπροσθέτως, ο  κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση για τη δημιουργία ενός «μεγάλου πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου» από τις διάφορες αντιμνημονιακές δυνάμεις, τις οποίες κάλεσε σε συμπόρευση, σημειώνοντας ότι ο καθένας θα διατηρήσει την πολιτική αυτονομία του, θα υπάρξει όμως μία κοινή συνισταμένη, που θα είναι τα ζητήματα στα οποία θα υπάρχει συμφωνία.

Όπως διευκρίνισε, οι συνεργασίες δεν σημαίνουν προσχώρηση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ εξήρε τη στάση του κ. Νικολόπουλου την οποία και χαρακτήρισε «έντιμη και σταθερή». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η πρόσκληση για συνεργασία δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιθυμεί να δημιουργήσει μία «πατριωτική συμμαχία» ενώ έθεσε εκ νέου τις κόκκινες γραμμές σε θέματα όπως το Μακεδονικό, η λαθρομετανάστευση, το νέο σχέδιο για το Κυπριακό, και αναφέρθηκε σε πιθανή συνεργασία μετά τις εκλογές.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν μετέχουμε σε μαξιλαροπόλεμο» και επεσήμανε ότι το κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσει για να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης.

By