Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Στους ανεξάρτητους βουλευτές στραμμένα τα βλέμματα

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, ενώ θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

samaras venizelos

Στους ανεξάρτητους βουλευτές εστιάζεται το ενδιαφέρον στην αποψινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, ενώ θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Θα μιλήσει για τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που διατυπώνονται στην Κουμουνδούρου και θα αναφερθεί στο ανέφικτο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας που εφόσον προκληθεί να δώσει συνέχεια στις ανώνυμες καταγγελίες του Δραγασάκη για τη διαπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα βάλει τέλος στα σενάρια περί νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Την ίδια ώρα η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας, καθώς ακόμη και το «παρών» ή η αποχή καταγράφονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο στην πορεία προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σίγουρο θεωρείται το «παρών» του Γρ. Ψαριανού, ενώ «παρών» άφησε να εννοηθεί πως θα ψηφίσει ο Χρήστος Αηδόνης. Ερωτηματικό είναι η στάση των Μ. Ανδρουλάκη, Κ. Μάρκου και Μ. Μ. Ιατρίδη. «Το Φεβρουάριο το παιχνίδι τελειώνει, κυβέρνηση τέλος και με την ψήφο μου θα διευκολύνω» τόνισε από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη.

By