Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στους βουλευτές που στοχοποιούνται για τη διαφθορά έβαλε πλάτη ο Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής δεν μπορεί οι βουλευτές να περνούν συνεχώς από τηλεδικεία και αυτοί που τα «στήνουν» να μην έχουν ελεγχθεί

Meimarakis1

Πλάτη στους βουλευτές που στοχοποιούνται σε θέματα διαφθοράς και αδιαφάνειας, έβαλε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής δεν μπορεί οι βουλευτές να περνούν συνεχώς από τηλεδικεία και αυτοί που τα «στήνουν» να μην έχουν ελεγχθεί. Ο Ευ. Μεϊμαράκης υπερασπίστηκε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τους βουλευτές, θυμίζοντας ότι το πόθεν έσχες του ελέγχεται και δημοσιεύεται, ενώ την ίδια ώρα οι μισοί από τους υπόχρεους ούτε καν το υποβάλλουν στις αρμόδιες αρχές.

Πρόθεση της Βουλής πάντως, είναι να κάνει την αυτοκάθαρσή της με τον Ευ. Μεϊμαράκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλεψη ασυμβίβαστου βουλευτή και υπουργού.

Στις ευθύνες του πολιτικού συστήματος διαχρονικά αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ωστόσο, πως «δεν πρέπει να ταΐζουμε το θηρίο του λαϊκισμού». Σχολίασε δε, το παράδοξο, οι πολίτες από τη μια να εκλέγουν τους πολιτικούς, μετά να τους πυροβολούν και μετά να τους επανεκλέγουν.

Ως μοναδική ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα, βλέπει την αναθεώρηση του Συντάγματος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών αποτέλεσε την «ιερή αγελάδα» προστασίας των πολιτικών.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By