Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στους 45 οι προσαχθέντες για την εισβολή στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Εισβολή δεκάδων ατόμων στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας διαμαρτυρόμενοι για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

prosagwges600_300114ii

Τις 45 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν έξω από το κτίριο, όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, τα άτομα «εισήλθαν παράνομα σε κτίριο που στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία είχαν εκδηλωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στο παρελθόν».

Πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι πυρπόλησαν το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στο ισόγειο, γι” αυτό, λόγω των ζημιών, προσωρινά στεγάζεται στον 7ο όροφο.

prosagwges600_300114

Σήμερα, περίπου 50- 60 άτομα, φοιτητές και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου σήκωσαν και ένα πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη.

Ομάδα από τους συγκεντρωθέντες εισήλθε στο κτίριο και ανέβηκε στον 7ο όροφο, όπου, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, επιχείρησε να εισβάλει βίαια στο γραφείο του υπουργού, για να παραδώσει ψήφισμα, αλλά οι υπάλληλοι κράτησαν κλειστές τις πόρτες -με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί για λίγο μικρή ένταση- και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, χωρίς να παραλάβουν το ψήφισμα.

Τελικά, οι διαδηλωτές, αφού κόλλησαν αυτοκόλλητα με συνθήματα στους τοίχους, κατέβηκαν στην είσοδο, όπου έγραψαν συνθήματα με σπρέι και μοίραζαν προκηρύξεις στους διερχόμενους, για το Φαρμακονήσι και τον υπουργό Ναυτιλίας.

Στο σημείο, έφτασαν ομάδες ΔΕΛΤΑ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν στις προσαγωγές σχεδόν όλων των συγκεντρωθέντων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν αναίτια τους διαδηλωτές και προπηλάκισαν τον ίδιο, ενώ τους έδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και λαμβάνονται καταθέσεις από την Αστυνομία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By