Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στους 8 του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Νέων -επεισόδια προς το τέλος!

Παίζοντας με πάθος και καθαρό μυαλό οι Νέοι μας επικράτησαν 84-67 της Σλοβενίας και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους 8 του Ευρωμπάσκετ.

thumbnail (1)

Η Εθνική μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ, ώστε να πάρει εκείνη τη νίκη απέναντι στην Σλοβενία που θα την οδηγούσε στην πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ. Και τα κατάφερε.

Η ελληνική ομάδα είχε ρυθμό, ήταν εύστοχη και προηγήθηκε με σημαντικές διαφορές. Στο 29′ το σκορ είχε φτάσει στο 62-43!

Μια αδράνεια στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, δυσκόλεψε το έργο της Εθνικής ομάδας, καθώς οι διεθνείς έκαναν αβίαστα λάθη στην επίθεσή τους και δέχθηκαν ένα σερί 7-0 και έτσι η Σλοβενία μείωσε στους δέκα πόντους, ενώ έριξε τη διαφορά στους έξι στο 38′. Με δύο βολές του Λιάπη και ένα δίποντο του Μποχωρίδη η διαφορά ανέβηκε στους δέκα, ενώ στο σημείο αυτό απειλήθηκε επεισόδιο μεταξύ του Ρέμπετς και κάποιων θερμόαιμων στην εξέδρα!

Ο Σλοβένος, έχοντας γεμάτο με αίμα το πρόσωπό του από ακούσιο κτύπημα αντιπάλου του, ξέσπασε σε λυγμούς, έβγαλε τη φανέλα του, φώναζε προς τους διαιτητές… Στο τέλος αποβλήθηκε, ενώ χρειάστηκε η… ενίσχυση ανθρώπων της ασφάλειας για να αποφευχθούν καταστάσεις… Ο νεαρός Σλοβένος, που άδικα τον κατηγορούν, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί. Στο τέλος, οι αθλητές έφυγαν αγκαλιασμένοι…

Δεκάλεπτα: 15-25, 33-45, 45-62, 67-84.
Ελλάδα: Μποχωρίδης 13 (4α), Λιάπης 22, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 10, Σιόλογκας, Καμπερίδης 7, Αγραβάνης 16 (12ρ,5α), Διαμαντάκος 16 (9ρ).

 

By