Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους 80 οι αγνοούμενοι στον Καναδά

Φονική έκρηξη αμαξοστοιχίας

canadaΤουλάχιστον 80 άνθρωποι αγνοούνται στη μικρή πόλη του Κεμπέκ Λακ-Μεγκαντίκ, μετά την φονική έκρηξη σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, με τη σιδηροδρομική εταιρεία Montreal, Maine & Atlantic Railway να επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και την καναδική αστυνομία να αναμένει ότι ο αριθμός των νεκρών  θα αυξηθεί δραματικά.

Ο εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, εκτροχιάστηκε στο κέντρο της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ περί τη 1.00 τοπική ώρα (8.00 ώρα Ελλάδας) και πολλά βαγόνια του εξερράγησαν με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε να εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 κτήρια, ανάμεσά τους καφέ και εστιατόρια γεμάτα πελάτες.

Σε ανακοίνωση της η σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε ότι το τρένο είχε σταματήσει για την αλλαγή της βάρδιας, σε ένα σημείο 11 χιλιόμετρα δυτικά του Λακ- Μεγκαντίκ. Το τρένο, χωρίς μηχανοδηγό, άρχισε να κινείται άγνωστο πώς προς την μικρή επαρχιακή πόλη, όπου τελικά εκτροχιάστηκε.

Η Montreal, Maine & Atlantic Railway δεν ανέφερε γιατί και πως το τρένο μετακινήθηκε, και αναμένει να ανακτήσει τον καταγραφέα των δρομολογίων της αμαξοστοιχίας,- κάτι σαν το μαύρο κουτί των αεροπλάνων – για να υπάρξει πιθανή απάντηση στα αίτια του σοβαρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Από την ισχυρότατη έκρηξη καταστράφηκε τμήμα του κέντρου της πόλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο  πυροσβέστης που ,μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Περίπου 1.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By