Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας

Θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών

tsipras622_201113

Με μία πρωτοβουλία που προκαλεί αίσθηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος, στο οποίο και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο.

Ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τη διοίκηση του Αγίου όρους στις Καριές και θα κάνει την πρώτη του διανυκτέρευση στην Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ αύριο θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που βρίσκονται στο Άγιο Όρος (κέντρο Υγείας, Πυροσβεστικό Σταθμό, τελωνείο κ.τ.λ.), ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις Μονές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την φορολογία ακινήτων ιδιοκτησίας τους εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους, θέμα που όλα δείχνουν ότι θα θέσουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν θα συναντήσει για πρώτη φορά τους Αγιορείτες μοναχούς. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του στη Βουλή, ακούγοντας και πάλι τότε τα προβλήματά τους, παρόντων μεταξύ άλλων της τομεάρχου Εξωτερικών τότε Ρένας Δούρου (σ.σ. εκλεγμένης Περιφερειάρχου Αττικής πλέον) και του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, που έχει επισκεφθεί ξανά την Αθωνική Πολιτεία μόλις προ έτους.

Ο κ. Αμανατίδης άλλωστε, αναμένεται να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και στο σημερινό του ταξίδι, από κοινού με τον συντονιστή Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Λυκόπουλο.

By