Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο… έδαφος εκατοντάδες αεροσκάφη της Lufthansa

Προειδοποιητική απεργία από το προσωπικό της εταιρείας που ζητά αυξήσεις και εγγυήσεις απασχόλησης.

lufthansaΠερισσότερες από 1.700 πτήσεων εσωτερικού και Ευρώπης ακυρώθηκαν από την προειδοποιητική απεργία στην οποία προχωρά από σήμερα το προσωπικό εδάφους της Lufthansa.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις πρωινές βάρδιες», δήλωσε η Μαρτίνα Ζόνιξεν, εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi, προσθέτοντας ότι αναμένει υψηλή συμμετοχή και του τεχνικού προσωπικού.

Ήδη στις 04:00 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Στουτγγάρδης «δεν λειτούργησε κανένα από τα γκισέ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Verdi, Μπερντ Κέστερ. Αλλά και στη Φραγκφούρτη, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δεν υπήρχε κίνηση. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Μονάχου και του Αμβούργου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη γερμανική αεροπορική εταιρεία διεκδικούν αυξήσεις μισθών της τάξεως του 5,2% για τους επόμενους 12 μήνες και εγγυήσεις απασχόλησης για του 33.000 υπαλλήλους.  Η Lufthansa, προτείνει αυξήσεις μισθών κατά 3% για κάποιες μεμονωμένες ομάδες εργαζομένων σε χρονικό ορίζοντα 29 μηνών. Όσο για τις εγγυήσεις απασχόλησης, η εταιρεία τις συναρτά από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

By