Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δ. Ευρώπη

Μια 17χρονη νεκρή και ένας 14χρονος αγνοείται στη Βρετανία

uk_kairos620

Η Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπη σήμερα με τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 130 χλμ. την ώρα και τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρών. Μια 17χρονη έφηβη έχασε τη ζωή της όταν ένα δένδρο έπεσε πάνω στο σπίτι της στο Κεντ, ενώ αγνοείται ένα 14χρονο αγόρι το οποίο πιστεύεται ότι παρασύρθηκε στη θάλασσα από τις ακτές του ανατολικού Σάσεξ, στο νότο της χώρας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν κυρίως στις συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρίας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί το νωρίτερο αύριο.

Σε άλλες πόλεις, τουλάχιστον 6.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

Η πρώτη φθινοπωρινή καταιγίδα που σαρώνει τη δυτική Ευρώπη κράτησε δεμένα στα λιμάνια τα οχηματαγωγά που εκτελούν το δρομολόγιο μεταξύ του Καλέ (βόρεια Γαλλία) και του Ντόβερ (νότια Βρετανία), ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της Μάγχης.

Στη δυτική και βόρεια Γαλλία 75.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα όταν κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By