Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο αίμα βάφτηκε το φετινό Πάσχα

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός από την αλόγιστη χρήση πυρομαχικών και βεγγαλικών για το Πάσχα

santorini200414
Στο αίμα βάφτηκε εφέτος το Πάσχα εις το όνομα των διαφόρων τοπικών «εθίμων» αλλά και εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας πολλών συμπατριωτών μας. Στο Ρέθυμνο της Κρήτης, ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 23χρονος τραυματίστηκε από μπαλωθιές σε πασχαλινό γλέντι, ενώ η Σαντορίνη παραμένει ακόμη συγκλονισμένη από τον σοβαρό τραυματισμό τριών αμερικανών τουριστών και ενός Ελληνα από βαρελότο που πέταξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι.

Τραυματισμός στη Σαντορίνη

Το περιστατικό της Σαντορίνης, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό και με θύματα ακριβώς αυτούς τους επισκέπτες που η Ελλάδα χρειάζεται: Τρεις πενηντάχρονοι Αμερικανοί βρέθηκαν από τη μαγεία της θηραϊκής γης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αρχές δύο ντόπιοι έχουν συλληφθεί για τη ρίψη του βαρελότου κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Υμνου της Οίας.

Από το περιστατικό της Σαντορίνης μια Αμερικανίδα τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε μαζί με τους άλλους τρεις τραυματίες με ιδιωτικό αεροσκάφος.

krotides_veggalika

Νεκρός ένας 25χρονος στην Κρήτη

Στο Ρέθυμνο πάλι είχαμε και νεκρό από τους «εορτασμούς» του Πάσχα. Σε πασχαλινό γλέντι στα Μυριοκέφαλα ένας 25χρονος ποδοσφαιριστής έπεσε νεκρός και ένας 23χρονος τραυματίστηκε από μπαλωθιές.

Ο 40χρονος που πυροβόλησε συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί, που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, κατέσχεσαν ένα πιστόλι, 50 φυσίγγια και 15 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Τώρα υπάρχουν φόβοι για πράξεις αντεκδίκησης και η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου διαβεβαιώνει πως «έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων στην τραγωδία πλευρών.

Στο μεταξύ, στο ΚΑΤ νοσηλεύεται και ένας 25χρονος με σοβαρά τραύματα στα άνω άκρα καθώς η κροτίδα που προσπάθησε να πυροδοτήσει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην περιοχή του Αγρινίου έσκασε στα χέρια του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο 12χρονος αδελφός του, ευτυχώς όχι σοβαρά.

By