Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για την επίθεση στη Βοστώνη

Κατηγορείται για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων

Boston Marathon Explosions

Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κατηγορούμενος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, τη χειρότερη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, κατηγορία που μπορεί να επισύρει την εσχάτη των ποινών.

Στα τέλη του περασμένου μήνα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 19χρονου Τσετσένου για τη δολοφονία τριών ανθρώπων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους κατασκεύασε ο ίδιος μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του και πυροδότησε στις 15 Απριλίου μέσα στο πλήθος χιλιάδων θεατών του μαραθωνίου καθώς και για τη δολοφονία στη συνέχεια ενός αστυνομικού μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Το περιστατικό στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια η ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο προάστιο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης οδήγησαν στον θάνατο του 26χρονου Ταμερλάν Τσαρνάεφ και στην ολοήμερη αναζήτηση από την αστυνομία του Τζοχάρ στη Βοστώνη. Τελικά ο Τζοχάρ βρέθηκε βαριά τραυματισμένος να κρύβεται μέσα σε μία βάρκα στην αυλή σπιτιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By