Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο δρόμο οι σχολικοί φύλακες

Πρώτοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν οι περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι και οι πρώτοι που θα… απολυθούν.

fosphotos.com
fosphotos.com

Υπό έντονες και απρόβλεπτες αντιδράσεις, όπως κατέδειξε και η χθεσινή επίθεση εναντίον του Γ. Καμίνη αλλά και οι απεργίες στους Δήμους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται, από σήμερα κιόλας, να τρέξει το πρόγραμμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Πρώτη ομάδα εργαζομένων που μπαίνει στο στόχαστρο είναι οι περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες που εργάζονται στους δήμους της χώρας. Αυτοί αναμένεται να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα, για διάστημα 8 μηνών (αντί 12) και με μισθό στο 75% του βασικού τους. Το πρόβλημα, ωστόσο, γι αυτή την κατηγορία προσωπικού είναι ότι, λόγω μειωμένων προσόντων, δεν αποκλείεται να είναι και αυτοί που θα ανοίξουν τον κύκλο των απολύσεων από τις 25.000 των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013. Είναι, δηλαδή, πιθανόν να μην βρεθούν θέσεις ανάλογες με τα, συνήθως χαμηλά, προσόντα τους και να οδηγηθούν στην απόλυση και το ταμείο ανεργίας.

Απολύσεις, αν και εκτιμάται ότι θα είναι ελάχιστες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και από την άλλη μεγάλη ομάδα που θα υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας, δηλαδή τους δημοτικούς αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών, πάντως, δεδομένου ότι έχουν προσληφθεί και μέσω ΑΣΕΠ και έχουν πτυχία αναμένεται να απορροφηθούν στην Ελληνική Αστυνομία μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του 2014.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By