Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ ο Κ. Χρυσόγονος!

Βόμβα μεγατόνων για τον συνταγματολόγο και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «έσκασε» στην πρωινή εκπομπή του  Σταρ 

2rea48b

Στην αποκάλυψη ότι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «αμαρτωλής» ΕΤΒΑ την περίοδο 1999-2001, με υπουργό Οικονομικών τον Γιάννο Παπαντωνίου (22 Ιανουαρίου 1996 – 24 Οκτωβρίου 2001) προχώρησε ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Σταρ όπου ήταν καλεσμένος μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΒΑ, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τη χούντα αλλά και από από πολλές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης ως κανάλι  αδιαφανών δανειοδοτήσεων προς επιχειρήσεις, αποτελούσε για δσεκαετίες μία μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά της χώρας, «πέρασε» από διάφορα στάδια εξυγίανσης και τελικά απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς στις 17 Δεκεμβρίου του 2003 με απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη.

Ενδεικτικά, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιαστημίου Αθηνών Γ. Μπήτρος, έγραφε με άρθρο του στο Βήμα (20 Ιουνίου 1999), δηλαδή την περίοδο που ο κ. Χρυσόγονος παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως έχει παραχωρήσει δεκάδες δάνεια σε βιομηχανίες της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εν λόγω επιχειρήσεις ενθυλάκωσαν μεγάλα ποσά, η ΕΤΒΑ εμφάνισε πλαστή οικονομική εικόνα για τον εαυτό της και το δημόσιο έχασε πολλά λεφτά…».

Με βάση το βιογραφικό του, ο κ. Χρυσόγονος γεννήθηκε στις Σέρρες, έχει πτυχίο του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , είναι διδάκτορας του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου στο Αννόβερο  και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ήταν μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής το 1993-1995, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το 1994-1997, του Δ.Σ. της ΕΤΒΑ το 1999-2001 και σύμβουλος σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης το 1994-1997.