Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο εδώλιο ο Ηλίας Κασιδιάρης

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, για την επίθεση σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχε γίνει στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου το 2007.

Ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλομπ και, αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού, του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Η. Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν πράγματι μισθωμένο στο όνομά του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη έχει αναβληθεί μέχρι στιγμής τρεις φορές.

Στο Α Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) την ίδια ώρα στις 10, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «Ποτέ Ξανά».

[space size=»30″]

By