Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο επίκεντρο η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

«Έχουμε ανάγκη μια επείγουσα και συντονισμένη διεθνή δράση που θα έχει στόχο να εφαρμοστεί μία κατάπαυση του πυρός, όπως το 2012. Θα αναφερθούμε σε αυτό το θέμα μαζί με τον Τζον Κέρι, τον Λοράν Φαμπιούς και τον Φρανκ Βάλτερ- Σταϊνμάγερ αύριο στη Βιέννη» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας

gazaC

O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συζητήσει για το ενδεχόμενο μιας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, Τζον Κέρι, Λοράν Φαμπιούς και Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αντίστοιχα, στο περιθώριο μιας συνάντησης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αύριο στη Βιέννη.

«Έχουμε ανάγκη μια επείγουσα και συντονισμένη διεθνή δράση που θα έχει στόχο να εφαρμοστεί μία κατάπαυση του πυρός, όπως το 2012. Θα αναφερθούμε σε αυτό το θέμα μαζί με τον Τζον Κέρι, τον Λοράν Φαμπιούς και τον Φρανκ Βάλτερ- Σταϊνμάγερ αύριο στη Βιέννη» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε μια ανακοίνωση.

Ο Χέιγκ προσέθεσε ότι «επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει μια άμεση αποκλιμάκωση και να τεθεί και πάλι σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός που είχε εφαρμοστεί το Νοέμβριο του 2012» κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε σήμερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Εξέφρασα επίσης την βαθιά μας ανησυχία για τον αριθμό των θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό και την επιτακτική ανάγκη, και για τις δύο πλευρές, να αποφύγουν νέες απώλειες αθώων ζωών» προσέθεσε ο υπουργός που νωρίτερα σήμερα είχε ήδη εκφράσει την «εξαιρετική του ανησυχία» στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

By