Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο επίκεντρο η μείωση του Δημοσίου

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η κυβέρνηση με την τρόικα για τον περιορισμό των υπαλλήλων.

stournaras bouli oikonomikon
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Ο δημόσιος τομές και η μείωση των υπαλλήλων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, το πρωί της Κυριακής.

Επίσης, τη Δεύτερα, ο υπουργός, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και την Τρίτη στο Ecofin και εκτιμάται ότι στη συνεδρίαση θα δοθεί σκληρή μάχη για το θέμα των μειώσεων, όπου ο συμβιβασμός, μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης, θα πρέπει να τις επόμενες ημέρες και περίπου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όσο, δηλαδή, θα είναι η τρόικα στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι την Τρίτη καταφθάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής της αποστολής και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου σήμανε “κόκκινος” συναγερμός στο Μέγαρο Μάξιμου, καθώς ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, λίγες ημέρες μάλιστα πριν ξεκινήσουν οι επαφές των επικεφαλής της τρόικας με την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βάιζερ, μιλώντας σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε το ελληνικό δημόσιο «υπερτροφικό» και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, ο υπουργός Οικονομικών, τον κάλεσε στο τηλέφωνο ζητώντας εξηγήσεις, για να λάβει την απάντηση ότι “ουδέποτε έγινε καμία νύξη για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων”.

 

 

By