Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης ο έλεγχος των κρυφών εισοδημάτων

«Φιλτραρίσματα» επί «φιλτραρισμάτων» προωθεί το οικονομικό επιτελείο

ypourgeio Oikonomikon

Την καθιέρωση διεξοδικών ελέγχων που θα τσεκάρουν κάθε ευρώ εισοδήματος, κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών απεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», από τις αρχές του νέου έτους, από το κόσκινο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου  θα περνούν τραπεζικές καταθέσεις, πληρωμές δανείων, πιστωτικές κάρτες, έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, ασφάλιστρα, αποζημιώσεις, δωρεές, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και γενικά κάθε στοιχείο εσόδων και δαπανών των φορολογουμένων.

Όλα τα παραπάνω θα αξιολογούνται προκειμένου να προκύψει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα προηγούμενων ετών και αν αυτό διαφέρει από το δηλωθέν, τότε θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία.
Παραμονή Χριστουγέννων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε την απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται, πρακτικά από τις αρχές του έτους, οι περιβόητες έμμεσες τεχνικές ελέγχου των φορολογουμένων, ανοίγοντας τον δρόμο για κατάργηση των τεκμηρίων όπως τα ξέρουμε έως σήμερα και για μετάβαση σε ένα σύστημα που θυμίζει περισσότερο τις πρακτικές της αμερικανικής φορολογικής αστυνομίας.
(Visited 1 times, 1 visits today)
By