Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο κέντρο εστιάζονται οι έρευνες για τον δράστη του Μικρολίμανου

Θωρείται δεδομένο ότι φέρει βαρύ οπλισμό και έχει συνεργούς

mikrolimano- drastis - alvanos - astynomia

Η αστυνομία έχει εστιάσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Αλβανού σκληρού κακοποιού, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου επιτέθηκε με καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 15 άτομα, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σημαντικό ρόλο παίζει το κινητό τηλέφωνο του δράστη, καθώς με την άρση τηλεφωνικού απόρρητου προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του. Οι αρχές θεωρούν δεδομένο πως είναι βαριά οπλισμένος, επίσης εκτιμούν ότι θα παραδοθεί πολύ δύσκολα και έχει συνεργούς που του παρέχουν προστασία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εντοπίστηκε σε χώρο στάθμευσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης στις τρεις προηγούμενες επιθέσεις του σε μαγαζιά, σε μια από αυτές μάλιστα στις 31 Οκτωβρίου είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας που διασκέδαζε σε μπαρ στη πλατεία Βάθη.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα τζιπ μαύρου χρώματος και ο καταζητούμενος το είχε νοικιάσει, αλλά είχε βάλει άλλες πινακίδες. Το αυτοκίνητο αυτό δεν το χρησιμοποίησε στην επίθεση του Σαββάτου.

Από υλικό που έχει στη διάθεση της η αστυνομία, έχει καταφέρει να απομονώσει τρία αυτοκίνητα που έφυγαν από το σημείο της επίθεσης εκείνη τη στιγμή. Αυτά τα τρία αυτοκίνητα, οι αρχές τα αναζητούν και θεωρούν πως είναι των συνεργών που βρισκόταν το βράδυ του Σαββάτου μαζί του.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η ΕΚΑΜ, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν οι αρχές, ο καταζητουμενος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και χρήστης κοκαΐνης, που κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτες τις αντιδράσεις του.

Τη στιγμή που επισήμως η Αστυνομία περιμένει την Τρίτη, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το όνομα και τη φωτογραφία του δράστη, αστυνομικές πηγές λένε ότι στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ ο Αλβανός έχει καταχωρηθεί με δύο ονόματα:

– το πρώτο είναι το Armben Glodian και
– το δεύτερο είναι το Albert Bako

Φέρεται να είναι γεννημένος το 1983 στην Αλβανία, όμως δεν αποκλείεται κανένα απο τα παραπάνω να μην είναι το πραγματικό του όνομα, κάτι που φαίνεται πως θα εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, «διέρρευσε» και φωτογραφία του, που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, παρά την απαγόρευση δημοσιοποίησης.

By