Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο κενό το αναδρομικό πόθεν έσχες των πολιτικών

Σκούρα τα βρίσκει η επιτροπή ελέγχου των πόθεν έσχες, καθώς ο αναδρομικός έλεγχος των πολιτικών που είχαν διατελέσει από το 1974 πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και υφυπουργοί, φαίνεται να πέφτει στο κενό

foros euro
Ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Καλαντζής μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι για σχεδόν τους μισούς ελεγχόμενους οι ορκωτοί λογιστές έχουν ζητήσει επιπλέον στοιχεία και παραστατικά. Οι τράπεζες ωστόσο, δεν διαθέτουν στοιχεία συναλλαγών για πριν το 2000 για τους ελεγχόμενους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χάσει αποδεικτικά για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Χαρακτηριστική περίπτωση, σύμφωνα με τον Γ. Καλαντζή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης, από τον οποίο ζητήθηκε συμβόλαιο σπιτιού του 1945.

Η επιτροπή ελέγχου των πόθεν έσχες αναμένεται να συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών με τον Γ. Καλαντζή να δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση ότι παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν την συγκαλεί συχνά και δεν ενημερώνει τους βουλευτές για την πορεία του ελέγχου.

By