Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο λιμάνι της Γένοβας το απόγευμα το Costa Concordia

Στην Γένοβα βρίσκεται και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει τις τελευταίες φάσεις της εισόδου του Concordia στο λιμάνι

Costa Concordia

Μέχρι τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Γένοβας το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο και ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι την περασμένη Τετάρτη από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, όπου είχε ναυαγήσει στις 11 Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως η όλη διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή του λιμανιού της Γένοβας.

Το πλοίο πρόκειται να οδηγηθεί σε προβλήτα του λιμανιού από οκτώ συνολικά ρυμουλκά, ενώ οι επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης που το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία από τον ιστορικό φάρο του λιμανιού, ο οποίος ονομάζεται «Λαντέρνα», καταβάλλοντας το ποσό των πέντε ευρώ.

Στην Γένοβα βρίσκεται και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει τις τελευταίες φάσεις της εισόδου του Concordia στο λιμάνι. Τις επιχειρήσεις, παράλληλα, παρακολουθεί και ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση του κρουαζιερόπλοιου, στην πόλη αυτή της βορειοδυτικής Ιταλίας, πρόκειται να διαρκέσει τουλάχιστον δυο χρόνια και να προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι έχουν σπεύσει από όλη την Ιταλία στα γραφεία των δυο μεγαλύτερων εταιρειών που κέρδισαν την σχετική εργολαβία.

«Η περίπτωση του Costa Concordia αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε ό,τι αφορά το τραγικό ναυάγιο το οποίο κόστισε την ζωή σε πέντε μέλη του πληρώματος και είκοσι επτά επιβάτες. Σήμερα, όμως, με την επιτυχή έκβαση της μεταφοράς του πλοίου από το Τζίλιο στην Γένοβα αντιπροσωπεύει και την θέληση της Ιταλίας να ορθώσει και πάλι το ανάστημά της», δήλωσε ο ιταλός υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι.

By