Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Λονδίνο ο ΠΑΟΚ δεν χάνει με… τίποτα! Άγγελος: «θα τα διορθώσουμε όλα»…

Στο Λονδίνο δεν χάνει… με τίποτα! Έτσι, με θετικό πρόσημο θα επιστρέψει για ακόμη μία φορά από την αγγλική πρωτεύουσα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της ΚΠΡ στο «Loftus Road», χάρη σε αυτογκόλ του Χιλ. Συνέχισε την καλή παράδοση όπου δεν χάνει στο Λονδίνο σε επίσημα (και, πλέον, και σε φιλικά) ματς…

thumbnailΟ ΠΑΟΚ ήταν καλός αμυντικά σε όλη την διάρκεια του ματς, ενώ «ζωήρεψε» και επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το… άχαστο, που έστειλε στο δοκάρι ο Αθανασιάδης στο 50′, το έκανε γκολ λίγο αργότερα ο Ντιν (67’, αυτογκόλ) κι έτσι η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πήρε τη νίκη, στο προτελευταίο της φιλικό προετοιμασίας.

Με ένα σχήμα που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε καλή εμφάνιση. Ο Αναστασιάδης προτίμησε ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1. Ο Γλύκος ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα από δεξιά ήταν οι Κιτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, ενώ κεντρικοί μέσοι ήταν ο Μαντούρο με τον Κάτσε. Μπροστά τους κινήθηκε ο Γκολάσα, δεξιά ήταν ο Μακ, αριστερά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή της γραμμής κρούσης ο Αθανασιάδης.

Με εξαίρεση μία φάση που προήλθε από λάθος υπολογισμό του Βίτορ στο 5ο λεπτό, όταν ο Ματς σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ο δικέφαλος του Βορρά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Λονδρέζους στο πρώτο ημίχρονο. Με οργανωτή τον Μαντούρο και αρκετά κεφάτο τον Μακ, δημιούργησε μάλιστα και προϋποθέσεις για γκολ. Μόλις Στο 11′ ο Γκολάσα σούταρε υπό καλές προυποθέσεις, η μπάλα, όμως, βρήκε στα σώματα των αμυντικών της αγγλικής ομάδας.

Στο 31′ ο Μακ σημάδεψε με σέντρα ακριβείας τον Κλάους, όμως, ο Κόκερ τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Μαντούρο με κάθετη πάσα προσπάθησε να βγάλει τετ-α-τετ με τον Γκριν τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με ευκαιρία το δεύτερο μέρος. Μόλις στο 46′ ο Μακ κινήθηκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κλάους που με πλασέ στην κίνηση με το αριστερό έστειλέ τη μπάλα προς την εστια της ΚΠΡ για να μπλοκάρει ο Γκριν. Από τη συνεργασία των δύο παικτών του ΠΑΟΚ ήρθε και η μεγαλύτερη φάση του αγώνα στο 49′. Ο Μακ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί ο Γκριν απέκρουσε για να στείλει σε κενή εστία τη μπαλα στο δεξί δοκάρι ο Κλάους. Στο 62΄ κι αφού είχε προηγηθελί ένα διάστημα που ο ρυθμός έπεσε με τις συνεχείς αλλαγές και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Κλάους επιχείρησε σέντρα-σουτ, ο Σαλπιγγίδης πήγε να μπει στη φάση και ο Ονουόχα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 64′ από λάθος του Γκολάσα στη μεσαία γραμμή, η ΚΠΡ βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, ο Όστιν πάσαρε δεξιά στο Ζαμόρα, ο τελευταίος προσπάθησε να τη γυρίσει συρτά και ο Κατσικάς παρενέβη σωτήρια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 67′ έφτασε στο γκολ. Ο Κλάους έσπασε ωραία στον Περέιρα που κινήθηκε απο αριστερά στην πλάτη της άμυνας της ΚΠΡ, σέντραρε συρτά προς τον Μακ και ο Χιλ στην προσπάθεά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Μετά τις συνεχόμενες αλλαγές ο ρυθμός επεσε λίγο και πάλι, αλλά στο 72′ η ΚΠΡ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Χένρι σούταρε έξω από την περιοχή και ο Γιακουμής έδιωξε εντυπωσιακά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΠΡ (Χάρι Ρέντναπ): Γκριν, Σίμπσον, Κόλκερ,Φέρντιναντ,Νταν (57’ Ονουόχα), Ράιτ Φίλιπς,Μπάρτον (57’ Χιλ) Μπάρτον Φέρντιναντ, Χόιλετ (57’ Ζαμόρα),Φόρλιν,Ματς, Χόιλετ,Όστιν.

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος (70’ Γιακουμής), Ρατς (65’ Σπυρόπουλος),Μαντούρο (70’ Ποζατζίδης),Βίτορ (46’ Κατσικάς),Τζαβέλλας (46’ Σκόνδρας), Κάτσε,Κίτσιου (46’ Κωνσταντινίδης, 58’ Τζιόλης), Γκολάσα (65’ Σαββίδης), Μακ (70’ Τζανδάρης), Σαλπιγγίδης (65’ Περέιρα), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης).

Μαντούρο: Πολύ σημαντική…

Σημαντική για λόγους αυτοπεποίθησης, χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΚΠΡ ο Χέντβιγκες Μαντούρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του 29χρονου μέσου:

thumbnail (2)«Αισθάνομαι καλά. Δεν είμαι κουρασμένος, θα μπορούσα να παίξω όλο το 90λεπτο, αλλά πρέπει να παίξουν όλοι. Είχαμε περισσότερο έμπειρους παίκτες, αλλά και αντιπάλους. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερες φάσεις στην επίθεση σε αυτόν τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας να νικά αυτά τα παιχνίδια με ομάδες που έχουν πολύ σπουδαίους παίκτες, όπως ο Φέρντιναντ και ο Ζούλιο Σέζαρ και θα παίξει σε μία εβδομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ».

Παράλληλα ο Ολλανδός έκανε σχόλιο για την κλήρωση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League με τη Ζίμπρου Κισινάου:

«Από την στιγμή που ο αντίπαλός μας είναι στα πλέι οφ, σημαίνει ότι αξίζει να είναι, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Αναστασιάδης: «Θα τα διορθώσουμε όλα»

thumbnail (5)Ικανοποιημένος αλλά συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη 1-0 του ΠΑΟΚ επί της ΚΠΡ στο Λονδίνο.

Ο Μακεδόνας τεχνικός επισήμανε πως υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να βελτιώσει ο Δικέφαλος, όμως το τελείωμα των φάσεων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ηταν για μένα ακόμη ένα παιχνίδι προπόνησης, βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Μπορούσαμε να παίξουμε ακόμη πιο απλά, να τελειώσουμε φάσεις, αλλά μας έλειψε κάποιες φορές η τελική πάσα. Μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν το κάναμε. Τα πράγματα είναι απλά αλλά τα κάνουμε δύσκολα, θα το διορθώσουμε όμως. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά έχουμε δουλειά», είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε αναφερόμενος στο ντεμπούτο του Τζιόλη:

«Αυτή είναι η δουλειά μου, να ελέγχω τα παιδιά, όλους τους παίκτες. Εχω βγάλει συμπεράσματα για κάποια παιδιά, δεν τα έχω βγάλει, όμως, ολοκληρωτικά για όλους. Για κάποια αλλά παιδιά πρέπει να είμαι προσεκτικός. Πάντα το αποτέλεσμα μετράει όσον αφορά την ψυχολογία, αλλά τα φιλικά είναι προπόνηση. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα λάθη».

Ρέντναπ: «Πολύ καλός ΠΑΟΚ»

Τι είπε όμως και ο Χάρι Ρέντναπ, ο τεχνικός της ΚΠΡ;

«Ήταν πολύ καλή η ελληνική ομάδα», είπε ο προπονητής της ΚΠΡ και συμπλήρωσε: «Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτεροι από αυτό που περίμενα να δω. Κράτησαν πολύ καλά την μπάλα. Σήμερα ήταν ίσως η πρώτη φορά που είχαμε απέναντι μας και αντιμετωπίσαμε μια αξιοπρεπή ομάδα σ’ ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό χώρο»!

Ο Κωνσταντινίδης

thumbnail (6)Άτυχος στάθηκε στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη ΚΠΡ στο Λονδίνο ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Ο νεαρός δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου έχει υποστεί ρήξη στον έσω πλάγιο σύνδεσμό! Εάν επιβεβαιωθεί η ζημιά που υπέστη ο νεαρός ποδοσφαιριστής, τότε αυτό σημαίνει θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα. Κρίμα για το παιδί.

 

 

By