Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σήμερα το πρώτο debate των υποψηφίων για την Κομισιόν

Στις Βρυξέλλες θα γίνει η δεύτερη τηλεμαχία, που θα συντονίσει Ιταλίδα δημοσιογράφος του RAI

EU_elections

Για απόψε το βράδυ ορίστηκε το πρώτο και debate των υποψήφιων για την προεδρία της Κομισίον από τα ευρωκόμματα, που θα μεταδοθεί από το Euronews.

Ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος, η Σκα Κέλερ, υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων θα αναπτύξουν τις θέσεις.

Το δεύτερο debate είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 15 Μαΐου όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με συντονίστρια την Ιταλίδα δημοσιογράφο Μόνικα Ματζόνι από τον RAINews24.

Η συζήτηση θα χωριστεί σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα με κάθε έναν υποψήφιο θα έχει στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν ή να σχολιάσει τις απαντήσεις των αντιπάλων του.

Νωρίτερα, στο Κανάλι της Βουλής οι Έλληνες τηλεθεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια ημίωρη ενημερωτική συζήτηση με φιλοξενούμενο τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη.

By