Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο μενού τα εργασιακά σήμερα για την τρόικα

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών

vroutsis1

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο επίκεντρο της οποίας είναι το θέμα της αντιμετώπισης του χρηματοδοτικού κενού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με την περαιτέρω μείωση των εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά και το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 εστίασαν οι επικεφαλής της τρόικας -σύμφωνα με πληροφορίες- κατά τη συνάντηση τους με την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών. Εξετάσθηκαν επίσης ανοιχτά θέματα που σχετίζονται με τα εργασιακά καθώς και ζητήματα που σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε την εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για το 2013 και οτι επαρκεί για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Η ελληνική πλευρά βασίζει την θέση της στο γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα έσοδα του 2014 από τους αυτοκινητόδρομους και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2013.

By