Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας καταγγελίες για Χρυσή Αυγή και διακίνηση όπλων

 Δόθηκε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση καταγγελιών που εμπλέκουν τον Αναστάσιο Πάλλη

xrysi augi

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τη διακίνηση πολεμικών όπλων από καταζητούμενο επιχειρηματία, τα οποία σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.

Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή ανέφερε ότι ο πρώην συνεργάτης του Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη, ζήτησε με έγγραφο που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτη, να συσχετίσει τη δικογραφία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή με πρόσφατη κατάθεσή του στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών αναφορικά με διακίνηση από τον Αναστάσιο Πάλλη μεγάλης ποσότητας πολεμικών όπλων.

Στην κατάθεση του το Μάιο, ο κ. Στέισι, είχε υποστηρίξει ότι ο Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (σ.σ.: καλάσνικοφ) κ.ά. Γράφει δε στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή

(Visited 1 times, 1 visits today)
By