Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο «μικροσκόπιο» 25.000 μονιμοποιήσεις σε Δήμους

Αποφασισμένο να προχωρήσει σε απολύσεις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

upourgeio dioikitikis metaruthmisis

Ελέγχους ώστε να απομακρυνθούν όσοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών σε Δήμους.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν τεθεί οι 25.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους δήμους, σύμφωνα με το «Έθνος« με το ΠΔ Παυλόπουλου όπου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις απολύσεις όσων έχουν μονιμοποιηθεί με παράνομο τρόπο χωρίς να καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να καταλάβουν μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ανακοινώσει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το 2015 και θα απομακρυνθούν όσοι έχουν μονιμοποιηθεί παράνομα. Από την άλλη πλευρά, δήμαρχοι με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστές στο Δημόσιο και κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν δημιουργήσει μέτωπο κατά των απολύσεων ζητώντας να μην απομακρυνθεί κανείς υπάλληλος από τη θέση του στον βαθμό που εργάζεται επί χρόνια, ακόμα και αν διαπιστωθούν παρατυπίες στην πρόσληψή του που έγινε πριν από μια δεκαετία τουλάχιστον.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νέο δήμαρχο Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Χρ. Βρεττάκο, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου ήταν και το βασικό θέμα της συνάντησης δήμου και υπουργείου.

Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή του ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου). Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει τα 2009 ύστερα από καταγγελίες για «παρατυπίες» όσον αφορά τη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑΜΕΑ.

By