Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Μισούρι με εντολή Ομπάμα ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ήρεμοι, αναφέροντας ότι μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί το θάνατο του Μάικλ Μπράουν για να προκαλεί τη βία

obama

Στο Φέργκιουσον του Μισούρι πρόκειται να μεταβεί ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του νεαρού αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τους διαδηλωτές να παραμείνουν ήρεμοι, αναφέροντας ότι μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί το θάνατο του Μάικλ Μπράουν για να προκαλεί τη βία. «Αν και κατανοώ τα πάθη και την οργή που προκλήθηκαν μετά το θάνατο του Μάικλ Μπράουν, η εκδήλωση όμως του θυμού με λεηλασίες, με όπλα και με επιθέσεις κατά της αστυνομίας μπορεί μόνο να αυξήσει τις εντάσεις και να οδηγήσει στο χάος. Θα υπονομεύσει έτσι κάθε προσπάθεια για να απονεμηθεί δικαιοσύνη» ανέφερε επίσης ο Μπαράκ Ομπάμα.

Για όγδοη συνεχόμενη νύχτα οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Φέργκιουσον στο Μισούρι διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 18χρονου Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Η κατάσταση στο κέντρο του Φέργκιουσον παρέμενε τεταμένη και το βράδυ της Δευτέρας, παρότι στην περιοχή αναπτύχθηκαν στελέχη της Εθνικής Φρουράς με αρχικό στόχο να περιφρουρήσουν το χώρο γύρω από το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας. Η ανάπτυξη μονάδων της Εθνικής Φρουράς στο Φέργκιουσον ήρε και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε στην πόλη για δυο συνεχόμενες νύχτες.

Πάντως αναφέρεται ότι οι εντολές που θα έχουν θα είναι «περιορισμένες» και θα αφορούν κυρίως την προστασία του κτιρίου όπου στεγάζεται το γενικό επιτελείο της αστυνομίας, το οποίο έγινε «στόχος συντονισμένης επίθεσης» τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα.

By