Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο μισό δισ. ευρώ ο λογαριασμός στις εφορίες μέχρι την Παρασκευή

Βαθιά στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι έλληνες φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ στις εφορίες έως τις 31 Ιανουαρίου

efories-doyA

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013, του φόρου εισοδήματος του 2013 για τους φορολογούμενους με καθυστέρηση στην εκκαθάριση, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε όσους έχουν αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών.

Περιλαμβάνονται επίσης τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας 95.000 οχημάτων για το 2014, καθώς και το ΕΕΤΗΔΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην ΕΕ, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.

Τονίζεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και ο φόρος στα ακίνητα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυξημένος έως και εννέα φορές σε σχέση με το 2010.

Ο ΣΔΟΕ διαλύεται στην Ελλάδα

Ατυχή και ανόητη χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν υπερφολογούνται μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή.

Στην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις ενδοομιλικών συναλλαγών μέσα απο οφσορ εταιρείες πληρώνουν 4 με 5% των κερδών τους φόρο (…) ο ΣΔΟΕ διαλύεται στην Ελλάδα, ενώ στη Γαλλία και σε άλλες χώρες μεριμνούν γι’ αυτό» ανέφερε.

Επικαλούμενος την έκθεση του γγ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα για απώλειες 12 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή. Έκανε λόγο για δαπάνες κοινωνικού κράτους αλλά και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By