Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Μουσείο Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με το Νετανιάχου.

fosphoto.com Menelaos Myrillas
fosphoto.com Menelaos Myrillas

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ επισκέφθηκε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον Ισραηλινό ομόλογο του Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αρχικά ο πρωθυπουργός είχε ένα τετ α τετ με τον κ.Νετανιάχου και στη συνέχεια στη συνάντηση μπήκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συναντήσεις των υπουργών που συνοδεύουν τον κ.Σαμαρά με τους Ισραηλινούς ομόλογούς τους.

Ο κ.Σαμαράς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων του ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων, κλείνοντας το μήνυμά του «ποτέ ξανά».

«Η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος μας ενώνει στη μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στη μάχη ενάντια στο φασισμό και σε κάθε μορφή τυραννίας. Η μνήμη τους μας ενώνει σε μία έκκληση από τα βάθη της καρδιάς μας: Ποτέ ξανά!», έγραψε ειδικότερα στα αγγλικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη φράση «ποτέ ξανά» στα ελληνικά.

Ο κ.Σαμαράς πάντως αρνήθηκε ευγενικά να φορέσει  το κιπά, το εβραϊκό καπέλο, που είναι σύμβολο πίστης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By