Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο «νήμα»» η μάχη τριών για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το «φιλέτο» της ΕΤΕ και του ΤΑΙΠΕΔ

asteras_panoramiki_new1_622x450

Το αργότερο μέχρι αύριο -αν και πολλές πληροφορίες κάνουν λόγο για οριστικούς «τίτλους τέλους» σήμερα- θα ολοκληρωθεί η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ στους τρεις υποψήφιους αγοραστές.

Τα σχήματα που αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» είναι η Plepi Holdings, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Olayan, της AGC, όπως σημειώνει το «Ποντίκι».

Οι ανακοινώσεις για τον πλειοδότη θα γίνουν από την Εθνική Τράπεζα, η οποία διενεργεί τον διαγωνισμό ως βασικός μέτοχος του ακινήτου, από κοινού με το (ΤΑΙΠΕΔ, ενώ είναι απαραίτητο να υποβληθούν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την διασφάλιση των χρηματικών προσφορών (π.χ. εγγυητικές επιστολές). Γι” αυτή τη διαδικασία οι υπεύθυνοι της Εθνικής Τράπεζας, θα δώσουν περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών στους υποψηφίους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου έχουν δοθεί εντολές στην διοίκηση της Εθνικής για απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες και έτσι είναι πολύ πιθανό, οι φάκελοι των προσφορών να ανοιχτούν παρουσία των υποψηφίων για να μην υπάρξουν υπόνοιες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφραστεί μεγάλες ενστάσεις για τις διαδικασίες της πώλησης, που φάνηκαν έντονα στη συνεδρίαση της περιφέρειας Αττικής το περασμένο Σάββατο που είχε στο επίκεντρο την παραχώρηση του Αστέρα, η οποία κυμάνθηκε σε έντονους τόνους.

Επίσης είναι σημαντικό σε αυτό το θέμα το γεγονός ότι ήδη ο εισαγγελέας διαφθοράς κ. Δραγάτσης έχει ζητήσει από χθες την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης σε ότι αφορά τους όρους δόμησης και ανάπτυξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μετά από καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου κ. Γαλανού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By