Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Στις 10 Απριλίου το δικαστήριο του Μιλάνου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκτίσει τους εννέα μήνες οριστικής του καταδίκης έγκλειστος στη φυλακή, σε κατ” οίκον περιορισμό ή προσφέροντας κοινωνικά ωφέλιμη εργασία

BERLUSCONI

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου εισήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με οξεία φλεγμονή στο γόνατο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera ο Μπερλουσκόνι πρόκειται να υποβληθεί την Παρασκευή σε αξονική τομογραφία. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμά της κριθεί «καθησυχαστικό» από τους γιατρούς, ο «μίστερ τιβί» μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Απριλίου το δικαστήριο του Μιλάνου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκτίσει τους εννέα μήνες οριστικής του καταδίκης έγκλειστος στη φυλακή, σε κατ” οίκον περιορισμό ή προσφέροντας κοινωνικά ωφέλιμη εργασία.

Την περασμένη Τετάρτη, δε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός, μετά από αίτημά του, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Το κόμμα του «πρώην Καβαλιέρε», Φόρτσα Ιτάλια, άφησε να διαρρεύσει ότι στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των θεσμικών αλλαγών τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Μεγάλο μέρος του Τύπου, όμως, αναφέρει ότι ο Ιταλός καναλάρχης, ομαδάρχης και πολιτικός φέρεται να ζήτησε «εγγυήσεις» από τον Ιταλό πρόεδρο, σχετικά με τη δυνατότητα παραμονής του στο πολιτικό στερέωμα της χώρας, παρά την οριστική του καταδίκη για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σειρά άλλων δικών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

By