Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αύριο ο Ά. Τσοχατζόπουλος

Έχει προσδιοριστεί η δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης

fosphotos.com
fosphotos.com

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα βρεθούν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς έχει προσδιοριστεί για αύριο η δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους η σύζυγος και η κόρη του, καλούνται να υπερασπιστούν τις εφέσεις τους και να πετύχουν ευνοϊκότερες ποινές από αυτές που τους επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων και των TORM1.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που βρήκε ενόχους και καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, προκειμένου να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

By