Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό των νιγηριανών αρχών η Βρετανία για την απελευθέρωση των μαθητριών

«Αυτό που συνέβη εκεί…η κίνηση της Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιήσει κορίτσια ως λάφυρα πολέμου, τα λάφυρα της τρομοκρατίας, είναι αποτρόπαιο. Είναι ανήθικο», είπε ο Ουίλιαμ Χέιγκ

britain-hague

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ πρόσφερε σήμερα τη βοήθεια της χώρας του στις νιγηριανές αρχές για την ασφαλή απελευθέρωση των περισσότερων από 200 μαθητριών που απήχθησαν τον περασμένο μήνα από την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Προσφέρουμε πρακτικής φύσης βοήθεια», είπε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Βιέννη για τη Σύνοδο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα έχει ως αντικείμενο την προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία.

«Αυτό που συνέβη εκεί…η κίνηση της Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιήσει κορίτσια ως λάφυρα πολέμου, τα λάφυρα της τρομοκρατίας, είναι αποτρόπαιο. Είναι ανήθικο», είπε ο Χέιγκ.Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της βοήθειας που θα προσφέρει το Λονδίνο.

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ έχει απειλήσει να πουλήσει τις μαθήτριες που απήχθησαν από την βορειοανατολική Νιγηρία- μία επίθεση που προκάλεσε σοκ στη νιγηριανή κοινωνία.

By