Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρση ασυλίας για δύο, στο σκαμνί…οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Στο … σκαμνί της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής κάθονται από το μεσημέρι ένας – ένας και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους

xrysh_augh600

Μέχρι στιγμής εξετάστηκαν ο Ν. Μίχος που ισχυρίστηκε ότι είναι και στόχος διεθνούς τρομοκρατίας και ο Α. Γρέγος, ενώ ήρθη η βουλευτική ασυλία για Ματθαιόπουλο και Μπούκουρα. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Λίγο μετά την 20λεπτη εξέτασή του ο Ν. Μίχος ανέφερε ότι τον κάλεσαν για να απολογηθεί για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών (αδίκημα της οπλοκατοχής), τα οποία είχε αφήσει επίτηδες –όπως είπε- για να τα βρει η αντιτρομοκρατική.

«Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3,4 και 5 άδειες», πρόσθεσε και σημείωσε πως το χειρότερο από όλα είναι ότι «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες». Ο Ν. Μίχος υποστήριξε ότι είναι στόχος τρομοκρατών.

«Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή», είπε.

Σε ότι αφορά στη δίωξη του για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, μίλησε για μια μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης που βρέθηκε σε μια κρύπτη στο σπίτι του, που ανήκε –όπως είπε- στον προηγούμενο νοικάρη. «Δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης μου στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί», ανέφερε και πρόσθεσε πως η δίωξη του είναι πολιτική.

Πολιτικό έργο η δίωξη

«Η δίωξη μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο και για αυτά που έχω αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων και γι αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους. Αναγκαστικά, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούρια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι δήθεν σύμμαχοι μας. Στην ουσία για αυτό μας κυνηγούν», κατέληξε.

Γρέγος: Δεν υπήρχαν εντολές για βίαιες ενέργειες

Ο Αντώνης Γρέγος που εξετάστηκε αμέσως μετά, είπε ότι το όνομά του δεν εμπλέκεται πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων. «Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της Χρυσής Αυγής. Έχω μιλήσει με 137 δικηγόρους και εισαγγελείς και βεβαιώνουν αυτά που σας λέω», ανέφερε και μίλησε και αυτός με τη σειρά του για πολιτική δίωξη. «Τόσο ο αρχηγός, όσο και η ηγεσία δεν έδωσαν τέτοιες εντολές για βίαιες ενέργειες οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη νομιμότητα του κόμματος», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος εντάχθηκε νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο.

Εν αναμονή της ψηφοφορίας για τις άρσεις ασυλίας στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Επιστημονική Επιτροπή θα αναζητήσει μια φόρμουλα για το πώς θα δώσουν εξηγήσεις στην Ολομέλεια οι προφυλακισμένοι βουλευτές. Στην περίπτωση που αποφασιστεί να κληθούν στο Κοινοβούλιο, την τελική απόφαση μέλλει να λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Πάντως, ο Αντώνης Γρέγος μπαίνοντας στην επιτροπή δεοντολογίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα ημίωρο DVD με φωτογραφίες από τη διανομή τροφίμων, την αιμοδοσία και άλλες καλές πράξεις στις οποίες επιδόθηκε η Χρυσή Αυγή.

By