Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Σλαβιάνσκ μεταβαίνει ο Ουκρανός υπoυργός Εσωτερικών 

Οι εθνικιστές του Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας διέψευσαν σήμερα ότι οι ίδιοι διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταλλαγή πυροβολισμών

358315_Ukraine-Slavyansk

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταβαίνει στο ανατολικό τμήμα της χώρας προκειμένου να επιθεωρήσει τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε απάντηση στην εξέγερση των αυτονομιστών σε αυτήν την ρωσόφωνη περιοχή.

Ο Αβάκοφ δεν διευκρινίζει ωστόσο αν η επίσκεψή του αυτή στο ανατολικό τμήμα της χώρας συνδέεται με την ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί μια ισχυρή θέση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα οι εθνικιστές του Δεξιού Τομέα της Ουκρανίας διέψευσαν σήμερα ότι οι ίδιοι διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταλλαγή πυροβολισμών και κατηγόρησαν τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις ότι κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή.

Η Ρωσία είχε εκφράσει νωρίτερα την αγανάκτησή της για την επίθεση αυτή, την οποία είχε καταδικάσει, χαρακτηρίζοντάς την «μια πρόκληση» των φανατικών εθνικιστών της Ουκρανίας και είχε επιρρίψει την ευθύνη στον Δεξιό Τομέα.

By