Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες

Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει τις προτεραιότητες και τους στόχους της ελληνικής προεδρίας

samaras_18

Το ευρωπαϊκο κοινοβούλιο πρέπει να ενισχυθεί  τόνισε κατά τη διάρκεια της  ομιλίας του στην Ευρωβουλή ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να ελέγχει τις αποφάσεις και να προβάλλει τα συμφέροντα του ευρωπαίου πολίτη, κάνοντας λόγο για ένα ισχυρό και υπεύθυνο ευρωκοινοβούλιο.

Σας μιλώ σε μια στιγμή κρίσιμη στιγμή τόνισε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι η  Ενωμένη  Ευρώπη δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια.

Υπογράμμισε δε ότι φάνηκαν σημαντικά κατασκευαστικά ελλείμματα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η Ευρώπη άρχισε να ξεπερνά τις αδυναμίες της, είδε τα σφάλματα της και άρχισε να τα διορθώνει.

Για να συμπληρώσει ότι χρειαζόμαστε καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη , αυτή είναι η δέσμευση μου απέναντι σας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές του Μαϊού, τονίζοντας ότι οι ευρωπαίοι πολίτες  δεν πρέπει να  ψηφίσουν με την πικρή γεύση της κρίσης, αλλά με την ελπίδα ότι η κρίση ξεπερνιέται.

«Σας μιλάω ως πρωθυπουργός της χώρας που δοκιμάστηκε περισσότερο από την κρίση, μιας χώρας που δοκιμάστηκε από δικά της λάθη, αλλά και σφάλματα που έγιναν στην χάραξη του πρώτου προγράμματος όπως αυτό με τον πολλαπλασιαστή»

Προσπαθούμε να πετύχουμε την βιώσιμη ανάπτυξη για να μην έχουμε ανάγκη στήριξης, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες, αποδείξαμε ότι η Ευρώπη μπορεί και δουλεύει, ξεπερνώντας τις κρίσεις. Πριν ενάμησι χρόνο ήμασταν ο αδύναμος κρίκος της Ένωσης, σήμερα αναλαμβάνουμε την προεδρία της ΕΕ.

Το 2013 για πρώτη φορά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2014 προβλέπεται ότι η χώρα θα έχει ανάκαμψη μετά από 6 χρόνια ύφεσης, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ακολούθως, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσίασε τους στόχους της ελληνικής προεδρίας.  

(Visited 1 times, 1 visits today)
By