Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Apple για φοροδιαφυγή

Εδώ και χρόνια η Apple εκμεταλλεύεται «παραθυράκια» στην νομοθεσία της Ιρλανδίας για να αποφεύγει σημαντική φορολόγηση

apple

Επίθεση ετοιμάζεται να κάνει για τις στρατηγικές που εφαρμόζουν για την αποφυγή φόρων τόσο η Ιρλανδία όσο και η Apple, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους Financial Times.

Πλέον διεθνείς εταιρείες όπως η Apple, Starbucks και Amazon έχουν μπει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελέγχει πολύ αυστηρά τις εταιρείες.

Οι νόμοι που έχει θεσμοθετήσει πρέπει να τηρούνται ειδικά με εταιρείες που έχουν σχέσεις Ευρώπης – Αμερικής.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκδώσει τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για την υπόθεση της Apple και οι πρώτες φήμες κάνουν λόγω πως ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρείς για την εταιρεία που εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται «παραθυράκια» στην νομοθεσία της Ιρλανδίας για να αποφεύγει σημαντική φορολόγηση.

Το κλίμα είναι βαρύ και στην Αμερική όπου και εκεί η Apple παρουσιάζεται ως μαύρο πρόβατο σε ότι έχει να κάνει με την φορολογική της πολιτική.

Το Μάιο μάλιστα ο Tim Cook και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην γερουσία για την στρατηγική τους ως προς την αποφυγή φόρων.

Η Apple από την πλευρά της τον Αύγουστο ξεκίνησε μια μεγάλη καμπάνια για να αναδείξει την συνεισφορά της στην οικονομία της Ευρώπης μιας και η εταιρεία δημιούργησε μέχρι και σήμερα 629,00 νέες θέσεις εργασίας.

By